Recensie: Al is de leugen nog zo snel – Lisa Scottoline

Titel: Al is de leugen nog zo snel
Auteur: Lisa Scottoline
Uitgever: Luitingh Sijthoff
ISBN: 978 90 245 8014 9

9200000084910698

Chris Brennan solliciteert voor de job als vervangleerkracht Overheidskunde aan de Central Valley High School. Alsook voor assistent-coach honkbal van het Varsity-team. Met zijn perfect cv en Charismatisch voorkomen geraakt hij moeiteloos aan de job. Hij lijkt de ideale leerkracht te zijn. Alleen is dit slechts op papier. Want alles aan hem is een leugen. Hij is niet wie hij zegt te zijn…

Chris lijkt vooral interesse te hebben in een aantal scholieren die zowel in zijn les als in het honkbalteam zitten. Waarom zijn deze leerlingen zo interessant voor hem dat hij daarvoor infiltreert in de school? Wie is die Chris Brennan überhaupt?

Niet enkel de leerlingen zijn belangrijk voor Chris, ook de moeders houdt hij in het oog. Zij hebben op het einde van het verhaal namelijk nog elk een eigen specifieke rol in het groter geheel, en wat uiteindelijk ook de bal aan het rollen zal brengen.

Iedereen blijkt uiteindelijk geheimen te hebben, maar sommige zijn dodelijker dan andere…

Amerikaans

“Al is de leugen nog zo snel” van Lisa Scottoline is een spannend boek die erg vlot lees. Een typisch Amerikaans verhaal, dat vooral met een spectaculair einde uitpakt. Geloofwaardig? Nee. Maar wel zeer sensationeel. Zou perfect passen op groot scherm in de bioscoop.

Lisa Scottoline heeft een aangename schrijfstijl. Het verhaal leest super vlot. De spanning bouwt zich gaandeweg het verhaal op, al zit er wel een zeker drive in het verhaal dat maakt dat je steeds verder wilt lezen. Vooral de plottwisten helpen hier bij, dan zit je onmiddellijk op het puntje van je stoel.

Actiefilm

“Al is de leugen nog zo snel” is opgedeeld in drie delen. De zogenaamde drie stappen in het stappenplan van Chris Brennan. Dat maakt dat het plot goed in elkaar zit en je beetje bij beetje de waarheid ontdekt. Je komt er na een tijd achter wie Chris is en wat zijn doel is. En wanneer alles in een sneltreinvaart terecht komt is het tijd voor de grote ontknoping. Eentje die niet zou misstaan in een goede actiefilm.

De personages vind ik vrij goed uitgewerkt. Iedereen heeft zijn eigen karakter. Chris, de drie jongeren en hun moeders. Vooral de interactie tussen de personages vond ik wel goed en geloofwaardig.  Alsook de dubbelrol van Chris en wat dit teweeg brengt eenmaal de waarheid boven tafel komt.

Verrassende plottwist

Ik heb enorm genoten van “Al is de leugen nog zo snel”. Het is een thriller die heel gemakkelijk leest en die zich snel in zijn greep heeft. En het is bovendien een verhaal dat niet té moeilijk is om te begrijpen. Al was ik wel verrast door bepaalde plottwist. Een spannend filmisch verhaal is de beste omschrijving dat ik voor dit boek kan geven. Het smaakt in ieder geval naar meer.

Waardering: 9/10

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s